Tanker Om Retspsykiatri

Vi måler lige dit blodtryk !

I starten undrede jeg mig over hvorfor der var så meget personale på en lukket retspsykiatrisk afdeling, men svaret kom jo nærmest til mig at sig selv, når jeg så på hvad de egentlig lavede. En dag sad jeg i stuen i Pilehus (Nykøbing Sjælland). Så kom patienten X hen til kontoret og sagde at han ikke havde det så godt. Personalen svarede: ”jeg måler lige dit blodtryk”. En dag havde jeg ondt i hovedet. Jeg sagde det til personalet. Personalen svarede: ”jeg måler lige dit blodtryk”. En anden dag havde jeg ondt i maven. Så bankede det på min dør til værelset. Der kom en personale ind og sagde: ”Jeg kommer lige for at måle dit blodtryk”.


Derudover så skal man have målt sit blodtryk fast een gang om måneden, når man er indlagt i Pilehus. Hvis en patient klagede over bivirkninger, så var svaret som regel: ”Vi måler lige dit blodtryk”. Okay Okay, jeg har forstået det. Personaler på en lukket retspsykiatrisk afdeling måler blodtryk. Det kræver jo trods alt et vis antal personaler hvis man konstant skal måle patienternes blodtryk. Det betyder egentlig ikke noget for personalet og overlægen om personen er en grøntsag som bare går og kikker tomt ud i luften, for man kan jo altid finde ud af om patienten har det godt. Man skal bare måle patientens blodtryk, og hvis blodtrykket er ok, så er patienten også ok.


For et stykke tid siden skrev jeg til Sundhedsstyrelsen. Grunden var at jeg havde opdaget en vejledning hvori man beskrev hvad man skulle undersøge ved en patient for at fastslå patientens tilstand under anti-psykotisk behandling. Man skulle stort set kun undersøge patientens vægt, højde og blodtryk. Jeg skrev til dem og spurgte dem hvordan det kunne være at vejledningen ikke sagde noget om personens velbefindende og om hvordan patienten havde det med behandlingen.


Jeg fik det korte svar tilbage, at det skulle jeg vidst ikke blande mig i, for man havde nemlig eksperter ansat til at tage stilling til den slags. Så fik jeg den! Det er altså nogle eksperter som er kommet frem til at hvis man skal undersøge om en patient (grøntsag) har det godt, så skal man bare måle patientens blodtryk. Det kan godt undre mig at personaler skal bruge så lang tid på uddannelse, når man nu kan klare det hele ved at måle patientens blodtryk.... Det er min personlige mening, at hvis man måler en patients blodtryk, ja så har man målt patientens blodtryk.......


Top