Tanker Om Retspsykiatri

Tiltrækning af hinanden

Parafilia er når man bliver seksuelt ophidset af enten en ting (objekt), en situation eller en bestemt person. Overlæger har en idé om at de gerne vil begrænse de ting som kan fremkalde en seksuel følelse i patienterne. Problemet er bare, at det er ganske umuligt at styre denne følelse hos patienterne. Det er ikke klart for mig, hvorfor overlæger gerne vil af med patienternes seksuelle fantasier. Jeg kan heller ikke se hvordan det overhovedet skulle være muligt at få patienterne til at holde op med at have sådanne tanker. Jeg kender en mand, der bliver seksuelt tiltrukket af kvinder i stribede trøjer, hvis striberne altså er vandrette. Men skal overlægen så forbyde alle kvinder på afdelingen i at gå i stribede trøjer? Jeg kender også en kvinde som bliver tiltrukket af mænd i stramme bukser.


Skal overlægen så forbyde alle mænd i at gå i stramme bukser? Nogle mænd er tiltrukket af kvindefødder. Skal overlægen så forbyde alle kvinder på afdelingen at gå i sandaler? Hvor skal grænsen egentlig gå. Måske var det bedre om vi alle fik tøj på som muslimerne, så vi kun kan se hinandens øjne og på den måde undgå at mennesker bliver tiltrukket seksuelt af hinanden. Nogle gange kan en overlæge godt finde på at sige til en kvindelig patient at hun SKAL gå med BH. Men hvorfor forbyde en kvinde at gå uden BH. Hvad nu hvis der er mænd på afdelingen som finder BH'er seksuelt tiltrækkende? Så har overlægen jo lige indført seksuelt stimulerende beklædnings-genstande på afdelingen.


Det som man skal huske på er, at overlægen ikke ved hvilke ting de enkelte patienter finder seksuelt tiltrækkende og jeg er ret sikker på at de fleste patienter heller ikke vil fortælle overlægen hvad de finder tiltrækkende. Paraphilia er noget man kan lære. Hvis alle kvinderne på en afdeling altid går med BH, fordi at overlægen har besluttet dette for at forhindre patienter i at få seksuelle tanker, så er handlingen i sig selv nytteløs. Hvis man ikke har noget der kan medføre seksuel stimulering i omgivelserne, så opfinder man da bare noget. Man begynder som mand med tiden bare at finde det seksuelt ophidsende at se fx en kvinde med en BH. Og efter et stykke tid, så bliver mændene tiltrukket af kvinder med BH. Men hvad skal overlægen så gøre? Skal han så på dette tidspunkt sige til alle kvinderne at nu skal de tage BH'en af igen.


Og hvordan finder en overlæge i øvrigt så lige ud af hvornår mændene har udviklet en tiltrækning til BH'er, så han kan sige til kvinderne, at nu skal de tage BH'erne af igen. Det er helt hen i skoven, at tro, at man kan styre menneskers seksualitet når man er på en retspsykiatrisk afdeling. Konflikten opstår netop fordi man forhindre personer i at have en seksualitet på en retspsykiatrisk afdeling. Det er på samme måde som med mad. Hvis man ikke spiser, så bliver man sulten. Hvis man ikke kan få tilfredsstillet sine seksuelle tanker, så er de ikke lette at slippe af med. Retspsykiatrien er fuld af hemmelige regler. Der er også hemmelige regler, når det kommer til beklædning. Det er en hemmelig regel, hvis en overlæge beder en kvindelig patient om at gå med BH, uden at det står i nogen form for skriftligt regelsæt at man kan blive tvunget til denne at bære denne beklædningsgenstand.


Top

Visse mennesker er seksuelt tiltrukket af andre mennesker i uniform. Men underligt nok så har man indført at alle personaler i retspsykiatrien Slagelse skal til at bære uniform. Det skal da nok fremme de seksuelle tanker. Der er dog også den mulighed for patienten at patienten kan vælge at sublimere sine lyster. Sublimering er at forvandle et indre behov, som ikke er socialt acceptabelt om til et behov som netop er socialt acceptabelt. Det kunne være en seksuel trang som ikke er tilladelig i kulturen (på afdelingen). Man kan derfor vælge at at forskyde sit behov til et mere socialt acceptabelt behov. I dette tilfælde kunne det være seksuelle behov som bliver forskudt til noget ganske harmløst på en retspsykiatrisk afdeling, som fx at sidde og male billeder eller samle på frimærker.


Men jeg er nu sikker på at ikke alle mænd har lyst til at lave deres trang til bryster eller BH'er om til en lyst efter at male landskaber. Og bare lige for at slutte med at vende det hele på hovedet. Hvis jeg nu møder en kvindelig medpatient med et stort begær efter at male landskaber, hvem siger så ikke at denne kvinde i virkeligheden undertrykker et stort seksuelt behov. Og hvem ved, måske kan jeg forvandle hendes behov til at male landskaber tilbage til et seksuelt behov og så bare kysse med hende hver gang personalet kikker den anden vej.


Top