Tanker Om Retspsykiatri

Stabilitet

I retspsykiatrien har man den holdning, at man skal sikre patienten en stabil dagligdag. Dette er bare ikke hvad der sker i virkeligheden. Faktisk er virkeligheden helt på hovedet i forhold til denne antagelse. Alligevel så holder retspsykiatrien fast i sin tro på. at den giver patienten en stabil hverdag. Retspsykiatrien betragter sig selv som et stabilt holdepunkt, som patienten kan holde fast i når patienten er ustabil.


Det er dog mit argument, at en patient under indlæggelsen i retspsykiatrien faktisk er mere stabil end selve retspsykiatrien. Jeg kan bruge mig selv som eksempel. Jeg betragter mig selv som meget stabil og retspsykiatrien som meget ustabil. Jeg har nu været indlagt i 4 år og 9 måneder. I denne periode har jeg været indlagt på 3 forskellige afdelinger, og jeg kan se frem til snart at blive flyttet igen, fordi den afdeling jeg er indlagt på (P5) flytter til Slagelse omkring september 2015.


Min fysiske placering er altså ikke stabil, da jeg mindst vil opleve 4 forskellige geografiske indlæggelsessteder under min indlæggelse. Jeg har i samme periode skiftet overlæge 10 gange. Dette giver også ustabilitet i mit behandlingsforløb. Desuden er der i øjeblikket også stor udskiftning i personale-gruppen. Der er i øjeblikket så mange nye personaler, at de eneste jeg kender på afdelingen er de andre patienter. I øjeblikket er det patienterne, som er det eneste stabile holdepunkt i retspsykiatrien i Region Sjælland. Alt andet er i en konstant forandring.


Top