Tanker Om Retspsykiatri

Små og store ting

Jeg har nu personligt været indlagt i mere end 4 år. I denne periode har jeg haft en enkelt periode hvor jeg var sur og jeg ødelagde en tv. Efterfølgende skulle min overlæge skrive en erklæring om mig til retten for at beskrive hvem jeg er som person. Hun henviste til hændelsen med tv'et, hvilket jo er en anelse underligt. Lad mig komme med en forklaring på hvorfor. Jeg har været indlagt i mere end 4 år, det svarer til ca 1461 dage. Ud af alle disse dage har der været en enkelt dag hvor jeg var sur. Der er således tale om at jeg har været sur i 1/1461-del af min indlæggelse. Dette svarer til at jeg har været sur i 0.068 % af tiden jeg har været indlagt.


Hvis jeg vender det på hovedet så kunne man også godt sige, at jeg i 99,93 % af tiden ikke har været sur. Det var tilsyneladende nok til at jeg ikke kunne få ophævet min dom. Hvis man er patient i retspsykiatrien, så skal man altså være 'glad' i mere end 99.93 % af tiden, for at gøre sig forhåbning om at komme ud igen. Hvis man ser på tallet 0.068% og 99.93%, så er det tydeligt for enhver at jeg altovervejende er mere glad end sur. Alligevel vælger min overlæge at lægge vægt på at jeg altså har været sur i 0.068% af tiden jeg har været indlagt. Der er tale om et tydeligt subjektiv valg fortaget af min overlæge. Hvis hun havde ønsket at være objektiv, så havde hun oplyst til retten hvor lang tid jeg har været sur, samtidig med at hun også havde oplyst retten om i hvor lang tid jeg ikke har været sur under min indlæggelse.


Der er tale om bevidst undladelse, da min overlæge tilsyneladende har haft den mening at jeg ikke skulle have ophævet min dom. Jeg kender desværre ikke nogen opgørelse på dette område for 'normale' mennesker, men jeg kan da fortælle at jeg i mit liv har mødt en del 'normale' mennesker som var sure i meget mere end 0,068% af tiden. Der er således også på dette område tale om at man indenfor retspsykiatrien prøver på at gøre patienterne til det man kalder for super-normale mennesker. Man bruger en masse penge på behandling af patienter med det formål at gøre dem mere normale end de normale, hvilket er spild af penge. Der er tale om 'manipulation ved udeladelse'. Ved at udelade hvor lidt jeg faktisk har været sur under min indlæggelse, prøver overlægen at overbevise dommeren om at jeg ofte er sur.


Top