Tanker Om Retspsykiatri

Punktlighed, før og nu

Florence Nightingale skrev i 1898 en bog om sygepleje. Her er et uddrag fra bogen:


If a patient has to see, not only to his own but also to his nurse's punctuality, or perseverance, or readiness, or calmness, to any or all of these things, he is far better without that nurse than with her.


I egen oversættelse bliver det til følgende:


Hvis en patient er nødt til at sørge for, ikke blot sin egen, men også sygeplejerskens punktlighed, vedholdenhed, parathed eller rolighed, eller af flere af disse samtidig, så er patienten bedre tjent med slet ikke at have en sygeplejerske.


Med andre ord, hvis en sygeplejerske ikke er punktlig, så er patienten bedre tjent med slet ikke at have en sygeplejerske. Godt nok har bogen en del år på bagen, men jeg synes at moderne personale kunne lære en del af denne bog. Jeg møder ofte (desværre) personaler der har den holdning at patienterne skal minde personalet om deres opgaver i afdelingen. Det kan fx være at der skal være et møde i afdelingen hvor både personale og patienter deltager. Så kan personalet godt blive sure på patienterne hvis ikke patienterne minder personalet om at mødet altså ikke kan starte før personalet bevæger sig ud af kontoret og ind i fx dagligstuen, hvor patienterne sidder og venter.


Top