Tanker Om Retspsykiatri

Pseudofilosoferen

Hvis man undersøger de ord som overlægerne bruger om deres patienter, så vil man opdage, at næsten alle ordene er uden fast indhold. Der findes fx ikke en beskrivelse af ordet ”pseudofilosoferen”, som er anerkendt af hele den psykiatriske stand. Hvis man slår ordet op, så vil man opdage at forklaringerne på ordet er et sandt kludetæppe af forklaringer. Det er op til den enkelte psykiater at finde ud af at give ordet en mening. Hvis man derfor spørger to forskellige psykiatere og beder dem forklare hvad ordet mener, så vil de komme med to forskellige forklaringer. Det er denne form for sprogbrug der gør psykiatrien komplet inkompetent til at behandle sine patienter.


Hvis sproget blandt bilmekanikere var lige så diffust som indenfor psykiatrien, så ville det ikke være muligt at lave een eneste bil, for kunden ville ikke være i stand til at forklare hvad der var galt med hans bil, og mekanikeren ville ikke være i stand til at lave bilen, for han ville ganske enkelt ikke være i stand til at bestille de rigtige reservedele. Bilindustrien ville hurtigt bryde sammen. Det er faktisk det som sker indenfor psykiatrien. Psykiatrien er ude af stand til at behandle sine patienter. Dette skyldes i høj grad at psykiaterne ikke kan blive enige om hvad den enkelte patient fejler og hvad man skal kalde patientens mulige lidelse. ”Pseudofilosoferen” hører ikke til i en journal, som en beskrivelse af en patient. Stort set alle opslag jeg har lavet på ordet er enige om at det er et ord man bruger nedsættende om et andet menneskers tanker, og jeg er sandelig ikke tilfreds med at en overlæge skiver om sine patienter at deres tanker er mindre værd end overlægens tanker.


Kampen mellem patienten og overlægen (psykiateren) er en konstant kamp om virkeligheden og ”Pseudofilosoferen” er også et redskab i denne kamp. Ordet bliver ganske enkelt brugt til at forklare læseren, at overlægen mener at have bedre tanker end patienten. Ordet bruges stort set kun nedsættende om andre menneskers tanker. Overlægen kunne i princippet have skrevet om patienten at patienten er et røvhul, for det er lige så nedsættende. Overlægen kaldte mig i min behandlingsplan af 26. januar 2015 for pseudofilosoferende. Overlægen mener altså at mine tanker er mindre værd end overlægens tanker. Jeg har kun foragt over for sådan en overlæge.


Top