Tanker Om Retspsykiatri

Pas på hvad du spiser

Omsætning af antipsykotisk medicin i kroppen (farmakokinetik og farmakodynamik) er et utroligt kompliceret område, og der sker meget forskning inden for området. Mængden af viden om dette område er derfor i hastig stigning. Nedenstående viden skal blot ses som et udtryk for hvad man ved i øjeblikket. Det er meget sandsynligt at det vil ændre sig i fremtiden. Jeg lavede en søgning på omsætning af antipsykotisk medicin kroppen på internettet i maj, 2015, og her er hvad jeg fandt: Der findes fødevarer som påvirker kroppens evne til at nedbryde antipsykotisk medicin.


Det er derfor en god idé at vide hvilke fødevarer der kan påvirke din nedbrydning af antipsykotisk medicin i din krop. Der er desuden også en stor variation fra person til person på hvor meget disse fødevarer vil påvirke din nedbrydning af medicin. Det kan eventuelt være en hjælp for dig at få taget en CYP-test, da denne viser hvilke enzymer din krop danner og hvor mange enzymer kroppen danner, som er i stand til at nedbryde antipsykotisk medicin.


Sænker medicinnedbrydningen

Gurkemeje, brøndkarse, Carambola og grapefrugter (muligvis også andre typer citrusfrugt). Karry indeholder blandt andet gurkemeje.


Øger medicinnedbrydningen

Perikon. Perikon lader til at øge omsætningen af antipsykotisk medicin. Problemet er blot at perikon i sig selv muligvis har visse bivirkninger hvis man indtager det i større mængder.


Polyfarmaci

Forskellige præparater kan have stor indvirkning på hinanden. Karbamazepin kan således få virkningen af fx Cisordinol til næsten helt at forsvinde.


Top