Tanker Om Retspsykiatri

Objektivt psykisk

Lad mig starte med en sætning fra et notat i min egen journal:


28-08-2014 Notat ... Obj.psykisk: Fremtræder pt velordnet og soigneret, neutral af stemning, afmålt, men høflig i kontakten uden umiddelbare tegn på den underliggende forrykte tilgang til sin kriminalitet, der ikke udfordres i denne samtale....


Min journal indeholder nærmest uanede eksempler på at det er hemmeligt hvad jeg fejler. Som det fremgår at ovenstående notat-uddrag, så skulle teksten angive at være en objektiv beskrivelse af mig. Men straks efter ordet ”objektiv”, så fremkommer min overlæge med en subjektiv vurdering af mig. Når man læser ovenstående sætning, så får man faktisk mere at vide om overlægens mening om mig, end man får at vide om mig.


Når nu overlægen skriver at hun har tænkt sig at være objektiv, så var det vel også på sin plads at hun rent faktisk også skrev noget objektivt om mig. Det fremgår af teksten at jeg har en forrykt tilgang til min kriminalitet, men der står intet om hvorfor det jeg tænker er forrykt - måske er det også hemmeligt. Når nu overlægen har så svært ved at være objektiv, så burde overlægens beskrivelse af mig vel laves om til ”Subjektivt psykisk”, så er overlægen da i det mindste ærlig om sin beskrivelse af mig.


Top