Tanker Om Retspsykiatri

Luk døren

Jeg starter lige med et notat fra min journal:


19-07-2014 Notat. Pt. kom tilbage til afsnittet i løbet af eftermiddagen. Pt. klager over, at med patient spiller højt musik i dagligstuen, pt. er vred og irriteret med vrede øjne og beder personalet løse problemet. Pt. kommer tilbage efter 5 minutter og atter vred og irriteret over støjen fra dagligstuen. Der bliver foreslået, at pt. evt. kunne lukke sin dør. Det ville kunne give noget ro. Pt. giver udtryk for, han ikke kan koncentreres sig, når der bliver spillet højt. Pt. deltager til aftensmaden og kommunikationen er positiv. Pt. har været på sin vanlige tur ude at gå med stue 7. Pleje- og miljøterapiplan er fulgt. xx,pæd


Den 19.07.2014 brugte jeg det meste af dagen på mit værelse som jeg plejer. Kl 16:53 sad jeg og læste ved mit skrivebord, da der begyndte at komme bumbe-lyde inde på mit værelse. Lyden var ret tydelig. Jeg åbnede min dør ud til gangen og kunne konstatere at den kom fra et andet sted i afdelingen. Jeg gik ned for at finde lydkilden, og jeg fandt den hurtigt. Det var to medpatienter som sad i dagligstuen, og som havde skruet særdeles højt op for musikken. Nu havde den ene af medpatienterne den dårlige vane ofte at skrue meget op for musikken, så på en måde var jeg ikke overrasket. Jeg gik hen til kontoret og bankede på.


Min kontaktperson var på kontoret. Jeg bad hende om at sige til patienterne ind i stuen at de skulle skrue ned, og gik så ned på mit værelse igen. Da jeg alligevel ikke kunne koncentrere mig om at læse mens der var høj musik, så valgte jeg at lade døren stå åben og lufte ud. Kl 17.05 gik jeg igen ned til kontoret, for der var stadig høj musik. Jeg bad min kontaktperson sige til medpatienterne i stuen at de skulle skrue ned. Min kontaktperson giver mit det råd, at jeg kan lukke min dør hvis jeg ville have mindre støj. Jeg fortalte hende at hendes forslag var en anelse underligt, for jeg havde jo netop siddet med lukket dør på mit værelse, da det begyndte at støje.


Top

Men det lod ikke til at genere hende at hun havde givet mig et nytteløst råd. Som det fremgår af ovenstående notat, så har kontaktpersonen ganske vist foreslået mig at jeg kunne lukke min dør. Det fremgår dog ikke af notatet, at hendes råd var ganske nytteløst. Notatet kommer til at vise min kontaktperson som en person der giver gode råd, selv om hendes råd i virkeligheden var et dårligt råd, da jeg jo ikke kan lukke en lukket dør.


Det får også mig til at fremstå som lettere dum, da jeg tilsyneladende ifølge notatet ikke kan regne ud at der vil komme mindre støj ind på mit værelse hvis jeg lukker min dør. Teksten i notatet er i sig selv ikke urigtig, men der er så mange ting der er udelukket i notatet om hændelsen, at notatet alligevel ikke kan bruges til noget, da det giver et helt andet billede af situationen end det der i virkeligheden fandt sted. Jeg mener at der er tale om et forsøg på manipulation ved udeladelse af information. Jeg er utilfreds med at jeg skal fremstilles som dum, når det nu er min kontaktperson der er manipulerende.


Top