Tanker Om Retspsykiatri

Kom ud af tvangsmedicineringen

Denne tekst henvender sig til den patient, som netop har tabt en sag ved Patientklagenævnet om tvangsmedicinering, som betyder at patienten nu skal tvangsmedicineres. Hvis overlægen har fået medhold i at du skal tvangsmedicineres, så skal du bede om en samtale med din overlæge. Ved denne samtale, skal du fortælle dig overlæge, at du nok skal tage medicinen frivilligt, og at medicineringen derfor ikke behøver at foregå med tvang. Hvis overlægen går med til dette så opnår du som patient noget meget interessant.


Der sker jo netop det, at tvangen ophører. Når du så har spist medicinen i et par dage, eller du skal have din indsprøjtning næste gang, så skal du blot sige nej til medicinen. Da du jo netop på dette tidspunkt ikke er under tvang, så kan de heller ikke tvinge dig, da tvangen jo er ophørt. Dette medfører, at overlægen nu skal starte helt forfra, og starte en ny sag ved Patientklagenævnet, og så har du lige fået cirka 3 uger mere uden medicin.


Overlægen vil nok blive sur på dig, for du har jeg blot for nogle dage siden sagt til overlægen, at du nok skulle spise medicinen, men det skal du ikke tage dig af. For dig som patient, så handler det om overlevelse, og så skal du ikke bruge tid på at gøre overlægen tilfreds. Der er ikke tale om snyd. Som patient bruger du bare de regler der er på området til din egen fordel. hvilket jo i øvrigt er hvad overlægen gør hele tiden over for dig som patient. Hvis overlægen ikke går med til at du spiser medicin frivilligt, så er han jo automatisk med til at indføre mere tvang på afdelingen, og det ser ikke godt ud i hverken overlægens eller afdelingens statistik, da der jo bliver talt meget i øjeblikket om at nedbringe tvangen i psykiatrien.


Top