Tanker Om Retspsykiatri

Kedsomhed er en sygdom

Mens jeg var i Birkehus (P5, Nykøbing Sjælland) skete følgende. Birkehus er en åben afdeling, men patienterne må ikke gå ud af afdelingen efter klokken 22.00. Jeg havde en periode hvor flere ting faldt sammen. Jeg havde mest lyst til at være aktiv om aftenen og jeg havde en veninde som ikke havde det ret godt, men som jeg underligt nok ikke kunne få fat i og som ikke havde ringet tilbage til mig i nogle dage.


Så jeg havde lyst til at bevæge mig, men jeg bliver jo låst inde kl 22.00. Så jeg valgte at gå rundt på gangene efter kl 22.00 bare for at få lidt adspredelse og motion, for jeg bruger jo trods alt en stor del af mine dage med at være på mit værelse. Man kunne jo godt sige at det var min egen fejl, for jeg burde jo egentlig have lært af min oplevelse med at være i Pilehus, at der ikke findes kedsomhed på retspsykiatriske afdelinger. Personalet fik da heller ikke det indtryk af mine gåture på gangene, at jeg bare kedede mig.


Jeg blev straks opfattet som en person der fejlede noget. Det blev sandelig ikke bedre af at jeg nogle gange havde gået med fingeren og kørt den langs væggen på mine ture rundt på gangene. Der gik vel heller ikke mere end ca 14 dage, så var man blevet enige om at jeg skulle tvangsmedicineres, for jeg havde det åbenbart ikke ret godt. Nå, ja - tænkte jeg, hvor dum, kan man være.... næste gang jeg keder mig, så må jeg huske at jeg kun må kede mig nede på mit eget værelse hvor personalet ikke kan se mig, for hvis jeg keder mig ude i afdelingen og personalet opdager det, så skal jeg straks have medicin. Personaler kan ikke gøre noget ved kedsomheden, for det er jo afdelingen der er kedelig. Men hvis det er patienten som ikke har det ret godt. Ja, det kan man sandelig godt gøre noget ved. Patienten skal bare have mere medicin.


Top