Tanker Om Retspsykiatri

Formålet med retspsykiatri

For at forstå retspsykiatrien, så er man først nødt til at se på formålet med retspsykiatrien. Selve formålet med retspsykiatrien er at forhindre mennesker i at lave ny kriminalitet. På dette punkt kan man sige at formålet med retspsykiatrien er det samme som med vores fængsler. Formålet med vores fængsler er at motivere lovovertræderen til ikke at overtræde loven igen. Uanset hvad en fængslet lovovertræder tænker når han bliver løsladt, så bliver han løsladt efter en fastsat straf. Sådan er det dog ikke indenfor retspsykiatrien. Her kan en person blive tilbageholdt på ubestemt tid, hvis man mener at lovovertræderen måske vil gøre noget ulovligt hvis han bliver udskrevet fra hospitalet.


Det helt primære formål med retspsykiatrien er derfor at forhindre patienten i at lave nye lovovertrædelser. Dette er meget vigtigt at forstå, da det viser en stor forskel i forhold til den almindelige psykiatri, hvor formålet er at hjælpe patienten. I retspsykiatrien er man ganske ligeglad med om patienten får det bedre eller ej, da det primære formål blot er at sikre at patienten ikke laver ny kriminalitet. Det er derfor også meget misvisende når man kalder det for en behandlingsdom, for dybest set, så handler det ikke om behandling. Patienten skal udelukkende motiveres, oftest med medicin, til at lade være med at lave lovovertrædelser i fremtiden.


Patienterne i retspsykiatrien skal bedøves med medicin i så tilpas store doser, at de ganske enkelt ikke længere vil være i stand til at lave kriminalitet. Da behandling i mine øjne er en handling man laver med det formål at forbedre patientens tilstand, så bør man ikke kalde det for en behandlingsdom, da patienterne i retspsykiatrien på ingen måde får det bedre af den behandling de bliver udsat for. Formålet med retspsykiatrien er at sikre sig at lovovertræderen holder sig fra ulovlige handlinger, og den bedste måde at gøre det på er med medicin og trusler om endnu mere medicin under genindlæggelse. Retspsykiatrien er en hån imod menneskeheden.


Top