Tanker Om Retspsykiatri

Forkert medicin

Jeg har været indlagt i mere end 4½ år på forskellige retspsykiatriske afdelinger. I denne periode har der været flere perioder hvor jeg har været tvangsmedicineret. Jeg opdagede hurtigt, at jeg var nødt til at kontrollere den medicin jeg fik udleveret hver eneste gang. Jeg har på 4½ år fået udleveret forkert medicin 9 gange. Den ene af disse gange var det en mandlig sygeplejerske der havde pakket en medicinæske med medicin til en hel uge med forkert medicin. Jeg vil dog gerne understrege at jeg aldrig har indtaget forkert medicin. Jeg har altid opdaget fejlen INDEN jeg spiste medicinen. Du er som patient den bedste til at kontrollere at den medicin du får udleveret nu også er korrekt. Du skal IKKE stole på personalet.


Jeg har selv oplevet medpatienter få forkert medicin. Den ene gang var det en kvinde som tilsyneladende ikke kunne tåle den medicin hun havde fået ved en fejl. Jeg så hende ikke i 2 dage for hun lå bare og sov i 2 dage. Hvis du vil være sikker på at du får den rigtige medicin, så skal du sige til personalet at du selv vil have lov til at tage den ud af pakningen. Jeg har næsten under hele min indlæggelse selv taget medicinen ud af pakningen, så jeg var sikker på at jeg fik den rigtige medicin. Jeg skulle kun have en enkelt pille af gangen. Hvis en personale kom til mig med en pille, som var pakket ud, så har jeg bedt personalen om at hente en ny pille, som var i sin indpakning.


Personalen har så klippet en enkelt pille ud af folien i pakken, som jeg så selv har fået, så jeg kunne læse på folien hvilken pille der var tale om inden jeg tog pillen ud af folien og spiste pillen. Til trods for at jeg har fået forkert medicin 9 gange, så står der intet om det i min journal og det er mit indtryk at personalet ikke kunne finde på at indberette den slags fejl nogen som helst steder. Som patient har du det fulde ansvar for dig selv, og som patient vil jeg råde dig til at tage dette ansvar alvorligt, hvis du vil undgå ubehagelige fejl. Dette gælder også hvis personalet udleverer et kopi-præparat, så skal du sikre dig, at præparatet rent faktisk erstatter det originale præparat, ellers kan du som patient hurtigt få det skidt, hvis du spiser forkert medicin. Mit råd er simpelt: Pas på dig selv.


Top