Tanker Om Retspsykiatri

Dokumentation

Jeg har mødt en del patienter efterhånden, og jeg har også talt med en del pårørende til patienter. Det største problem jeg som regel støder på er, at hverken patienten eller de pårørende har gemt information i sagen omkring patientens indlæggelse. Hvis der ikke er gemt dokumenter i sagen, så kan det være utroligt svært at finde ud af hvad en sag egentlig handler om, og det kan være utroligt tidskrævende at finde dokumenterne frem igen. Det kan tage tid at henvende sig til forskellige offentlige myndigheder for at få fat på informationerne igen. Der er stor forskel på en patient og en overlæge.


En patient får ofte medicin og har ofte kun ringe overskud til at holde orden i sine papirer. Jeg formoder at overlæger ikke er på sløvende medicin, og de har også en uddannelse der bedre sætter dem i stand til at holde orden i dokumenter. Desuden har de fleste overlæger også andet personale til hjælp og som regel også en sekretær til at hjælpe med at holde orden i dokumenter mv. Hvis du er patient så skal du huske at gemme ALLE dine dokumenter i din sag, uanset hvor ligegyldige du måtte finde dem at være. Hvis du ikke har overskud til at sætte det i mapper eller at scanne det ind på en computer, så bare put det hele ned i en stor kasse, så kan man altid sortere det senere.


Det er lige meget hvad dokumenterne handler om. Det kan være noget fra din overlæge, eller personalet. Måske noget fra retten eller noget fra en advokat. Uanset hvad, så skal du huske at gemme dokumenterne. Du kan eventuelt putte brevene ned i kuverterne igen når du har læst indholdet, så de forskellige sider ikke bliver væk fra hinanden. Jeg har selv haft stor glæde af min Dagbog. Her skriver jeg om hændelser som jeg har haft i afdelingen, og jeg bruger den til at holde rede i alle de møder jeg har været til og hvem der var med til møderne. Jeg har brugt den til at beskrive mine bivirkninger og hvordan jeg er blevet behandlet af personalet.


Hvis du på noget tidspunkt bliver bedt om at betale for noget under din indlæggelse, så skal du huske at bede om en kvittering. Sørg for at den er dateret og skrevet under. Der skal ligeledes stå hvad det er du betaler for, samt mængden eller den periode den gælder for. Det skal fremgå af en kvittering om der er moms i beløbet eller ej. Sørg for at kvitteringen har et fortløbende nummer, så man senere kan finde kvitteringen frem igen fra Afdelingens regnskab. Overlægen og personalet laver faktisk ret tit fejl. Disse fejl vil ret ofte fremgå af dokumenter som er udleveret eller sendt til patienten eller pårørende. Men hvis patienten smider disse dokumenter ud, så kan det være ret svært at bevise at der er begået fejl. Husk: Du skal gemme ALLE dokumenter i din sag.


Top