Tanker Om Retspsykiatri

Det store billede

For mange år siden begyndte jeg at tænke på hvad tanker mon var for en størrelse. Jeg kom frem til den konklusion, at der kun fandtes een verden, og netop fordi at der kun fandtes een verden, så burde mennesker også være i stand til kun at have en enkelt tanke, som kunne rumme hele verden. Det var måske at tage munden fuld, men jeg kunne godt lide tanken. Med andre ord: En verden - En tanke. Mit grundlag for at komme frem til denne konklusion var at alt ting i verden nødvendigvis måtte hænge sammen på en eller anden måde. Hver gang jeg stødte ind i ting som ikke hang sammen, så måtte det være fordi at jeg havde et forkert syn på verden.


Virkeligheden hænger ALTID sammen, men det er ikke sikkert at jeg som menneske altid kan se denne sammenhæng. Jeg er trods alt kun et menneske, og jeg ved at verden hænger sammen men jeg ved også at jeg ikke nødvendigvis vil kunne komme til at forstå hvordan den hænger sammen. Alle de informationer jeg har oppe i min hjerne om verden, vil på den ene eller anden måde passe sammen. Nogle gange læser jeg en bog og lære noget nyt.


Hvis det som står i bogen er korrekt, så burde det passe sammen med alle de andre informationer jeg allerede har oppe i mit hoved. Når jeg har læst en bog, så lægger jeg mig gerne ned og begynder at tænke. Jeg sammenligner nu alle de ting som stod i bogen med alle de ting, som jeg allerede ved. Hvis der opstår en uoverensstemmelse mellem det jeg allerede ved og den nye viden, så er jeg nødt til at undersøge om den viden jeg allerede er i besiddelse af er forkert eller om det er den viden der stod i bogen der er forkert.


Når problemet er løst og jeg har fået hele bogens viden til at passe sammen med den viden jeg allerede havde, så kan jeg gå videre og læse en ny bog og gentage processen. Det er efter min mening en god fremgangsmåde, for på den måde sikre jeg mig at jeg hele tiden er i besiddelse af et billede af verden, som er så perfekt som muligt. Der findes kun een verden og den hænger sammen. Derfor bør der i mit hoved også kun være een verden, og den bør også hænge sammen.


Top