Tanker Om Retspsykiatri

Der er intet du kan gøre

Generelt så kan en patient ikke blive bedre end personalet (Det minder lidt om Peter-princippet blandet sammen med janteloven). Personalet vil gerne hjælpe patienter op på personalets niveau, hvad det så end er, men hvis en patient prøver på at gøre noget ud over hvad personalet selv mener de er i stand til, så stritter personalet imod. Du skal ikke tro at du er noget. Lad mig give et eksempel: Jeg har den personlige overbevisning, at jeg mener at retspsykiatrien er fuld af fejl og at disse fejl bør rettes.


Jeg er derfor gået i gang med at prøve på at påvirke retspsykiatrien med det formål at den netop bliver bedre. Men det har en konsekvens. Personalet har den opfattelse af retspsykiatrien at der er tale om et stort system, som er så stort og massivt, at det er nytteløst at prøve på at lave det om. Denne overbevisning prøver de så hele tiden på at føre over på mig. De prøver hele tiden på at fortælle mig hvor håbløst det vil være for mig at prøve på at lave om på retspsykiatrien. Personalet mener at systemet er umuligt at ændre på, og derfor skal jeg da selvfølgelig have samme mening som personalet.


Både min psykolog, mine overlæger og mine kontaktpersoner har flere gange oplyst mig om at retspsykiatrien sandelig ikke er noget man kan lave om på, og det er da en smule underligt at jeg som patient kan få den idé er det er muligt at påvirke retspsykiatrien. Nu er jeg så heldig at jeg ikke interesserer mig for personalets manglende tro på egne evner, så jeg klager hver gang jeg oplever noget jeg ikke er tilfreds med og jeg skriver om retspsykiatrien så andre kan se hvilke fejl den gemmer på. Man skal som patient ikke lade sig kue af personalets manglende tro på egne evner. Der er kun en vej, og det er fremad.


Top