Tanker Om Retspsykiatri

Blue-printing

Lad mig starte med et eksempel på blue-printing. Forestil dig at du gerne vil køre rally-løb. Du har derfor brug for en bil du kan lave om til en rally-bil, så du kan køre rally-løb. Du går så ud og køber en almindelig bil. Samtidig sikre du dig at du også får bilens specifikationer med ved købet. Specifikationerne skal du nemlig bruge til blue-printing. Blue-printing handler om at sikre sig at bilen rent faktisk lever op til de specifikationer som du har fået udleveret ved købet af bilen. Den eneste måde du kan sikre dig at bilen passer til de specifikationer du har fået udleveret er ved at skille hele bilen ad og så måle alle delene for at se om de nu også passer med specifikationerne.


De dele, som ikke kan leve op til specifikationerne dem skifter du ud med dele som opfylder specifikationerne. Når du så er færdig med at samle bilen igen, så har du en bil som passer til de specifikationer der er på bilen. Nu kan du så gå i gang med at ændre på bilen, så den egner sig til rally. Du spørger nok hvad det har at gøre med retspsykiatri, men svaret er simpelt. Jeg mener at retspsykiatrien bør laves om, men før jeg kan lave den om, så er jeg nødt til at se om det der sker i retspsykiatrien nu også svare til de regler der er sat op for retspsykiatrien. Jeg er nødt til at lave blue-printing på retspsykiatrien.


Jeg er nødt til at få retspsykiatrien til at passe med de regler som er gældende indenfor retspsykiatrien, før jeg kan gøre mig forhåbninger om at lave retspsykiatrien om. Jeg er således nødt til først at se på om man inden for retspsykiatrien følger de regler som er i fx lovgivningen. Hvis reglerne ikke bliver fulgt, så er jeg nødt til at sikre mig at alle regler bliver fulgt i retspsykiatrien. Ellers er det ikke muligt for mig at vurdere om reglerne for retspsykiatrien er gode nok, eller de trænger til at blive ændret.


Først når jeg har sikret mig at reglerne bliver overholdt i retspsykiatrien, så kan jeg vurdere om retspsykiatrien fungerer tilfredsstillende, og de ting som ikke fungerer godt nok, de skal så laves om. Kort fortalt: Vi starter med en blue-printing af retspsykiatrien for at finde ud af om man i retspsykiatrien efterlever den gældende lovgivning. Når retspsykiatrien så overholder gældende lovgivning, så kan vi tage stilling til at lave retspsykiatrien om. Der findes efter min mening mange gode regler for retspsykiatrien, problemet er dog at retspsykiatrien ikke følger disse regler, og det er her arbejdet med en bedre retspsykiatri starter.


Top