Tanker Om Retspsykiatri

Bivirkninger - opdeling

Der findes 3 slags bivirkninger, og de er opdelt på følgende måde:


1 dem du kan mærke
2 dem du ikke kan mærke

A Dem der kan måles
B Dem der ikke kan måles


Eksempler på de forskellige bivirkninger: 1) du kan føle dig svimmel, træt eller du kan have en følelse af at være inde i en osteklokke. 2A) Du kan have forhøjet blodtryk. Dette kan måles med en blodtryksmåler. 2B) Denne gruppe af bivirkninger kan hverken føles af patienten eller måles på patienten. Disse bivirkninger er de farligste.


Top

Gruppe 1 - bivirkninger du kan mærke

Antallet af bivirkninger som patienter kan mærke, som en følge af indtagelse af antipsykotisk medicin er næsten ikke til at tælle. Der findes utroligt mange forskellige bivirkninger. Det er altid disse bivirkninger som patienterne klager over når de spiser antipsykotisk medicin.


Gruppe 2A - bivirkninger der kan måles

Visse bivirkninger kan patienten ikke umiddelbart føle eller mærke. Der drejer sig fx om patientens blodtryk. Det er kun muligt at bestemme patientens blodtryk med en blodtryksmåler. Blodtrykket kan dog blive så højt, at patienten til sidst kan mærke det i form af blandt andet svimmelhed. Hvis blodtrykket bliver for højt, så kommer patienten til sidst i hypertensiv krise, som kan føre til døden.


Gruppe 2B - bivirkninger der hverken kan føles eller måles

Denne gruppe af bivirkninger er absolut den farligste, for den kan hverken føles af patienten eller opdages med en måling. Denne gruppe af bivirkninger er beskrevet i teksten: pludselig død.


Det skal i øvrigt bemærkes, at bivirkninger af en medicin også er en virkning af medicinen.


Top