Tanker Om Retspsykiatri

Aparte adfærd

Hvis man læser i WHO's diagnose-system som hedder ICD-10, så vil man opdage, at der er en diagnose som hedder F21 (Skizotypisk sindslidelse). Hvis man ser på punkt 2, under symptomer, så står der følgende:


2. Excentrisk, sær eller aparte udseende eller adfærd


Jeg har selv i min egen journal erfaret at en personale havde beskrevet min overfrakke som upassende i forhold til vejret. Det er jo vel dybest set i orden at skrive, hvis han altså bare prøver på at beskrive min påklædning. MEN, hvis han skriver det fordi at han mener at det er et symptom på sygdom, så vil jeg da gerne lige sige min mening om den sag. Det blev skrevet i min journal i sommeren 2014. Jeg kan så lige oplyse at denne sommer er den 3. varmeste sommer som er målt i 100 år. Nu er det således at vi på den afdeling hvor jeg bor, har nogle værelser på ca 12 m2, samt et toilet på ca 2 m2.


Vi har desuden også et indbygget skab, og det er altså ikke ret stort. En del af mit tøj ligger derfor på en stol, som jeg har stående henne ved vinduet, da det ikke alt sammen kan være i mit skab. Nu har jeg ikke lige plads til 5 forskellige jakker, så jeg har valgt at have en tynd jakke, en vinterjakke og en regnfrakke som er ret stor. Hvis jeg nu havde haft mere plads til tøj, så ville jeg også have haft mere tøj at vælge imellem. Men nu har jeg jo altså kun den plads jeg har, så jeg må vælge hvad jeg vil have af tøj på værelset. Når jeg vælger påklædning, så er jeg jo nødt til at vælge mellem det tøj jeg har på værelset, som jo ikke er ret meget.


Top

Jeg vil derfor nogle gange komme i situationer, hvor jeg ikke lige har tøj som er perfekt til det vejr som jeg skal ud i. Hvis personalet synes at min påklædning er upassende i forhold til vejret, så var det vel bedre at jeg fik lidt mere skabsplads i stedet for at skrive at jeg går underligt påklædt. Det er vel ikke en sygdom, at jeg ikke har plads til alt mit tøj på værelset, og derfor er nødt til at vælge hvad jeg vil gå i, når jeg skal ud, eller hva' ?


Top