Forandringens Vej

Indledning

Da jeg i 2010 blev indlagt på P4 (Pilehus) i Annebergparken, Nykøbing Sjælland, opdagede jeg hurtigt, at det var ret kedeligt at være indlagt på en psykiatrisk afdeling. Jeg begyndte derfor at læse en del bøger og jeg begyndte også at skrive en masse tekster. Jeg fik den idé, at jeg ville samle teksterne i en bog med titlen Forandringens Vej, og udgive den på et tidspunkt. I det år jeg var indlagt på afdeling P4, nåede jeg at læse en del bøger og skrive en del tekster. Jeg blev ikke helt færdig med at skrive tekster. På den anden side, var det nok i sig selv et projekt, der aldrig ville blive færdigt. De tekster, som jeg fik skrevet færdigt, kan du læse her.


Det kan godt være, at du undre dig over hvorfor jeg har tænkt og skrevet så meget om religion i starten af min indlæggelse. Grunden synes jeg er simpel. I psykiatrien bruger man ofte begrebet sindssyg, når man skal beskrive en persons tanker, og begrebet sindssyg handler i sin enkelthed om hvor vidt personen kan forstå verden som den i virkeligheden er. Spørgsmålet er så: ”Hvad er virkeligheden”. Religiøse mennesker har mange meninger om hvad der er virkeligheden. Kristne tror for eksempel på en almægtig gud, hvorimod jeg som ateist ikke tror på guder. Det fik mig blandt andet til at tænke på om det er de kristne eller ateisterne der er sindssyge. Derfor gjorde jeg mig mange tanker om dette. Blandt andet fordi at noget af personalet på afdeling P4 (Pilehus) i Annebergparken nærmest med stolthed fortalte mig at de var kristne.


For mig er det sindssygt at være kristen, hvis man ellers skal følge den nuværende definition på sindssygdom. Derfor synes jeg det var underligt at jeg som ateist var spærret inde på en lukket afdeling af kristne mennesker, fordi jeg angiveligt var sindssyg. Spærret inde af mennesker, der tror på en gud, der kun eksisterer i deres fantasi og ikke i virkeligheden.


God fornøjelse ...


Top